Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

foto: Martin Fojtík
foto: Martin Fojtík Zatvoriť

Pozvánka 5. ročník 100 Míľ Krajom Malých Karpát (100MKMK)

V piatok 19. augusta štartuje 5. ročník najdlhšieho slovenského ultratrailu 100 míľ Krajom Malých Karpát (100MKMK). V rámci tohto podujatia bežci majú na výber medzi troma trasami: The Shadow Warrior - 207 km/+7550 m, Last Ronin - 170 km/+6000 m a The Black Knight -130 km/+4500 m).

Štart a cieľ je spoločný pre všetky tri trasy, štartuje sa z obce Chtelnica o 22:00, miesto štartu predstavuje aj cieľ. Odporúčané časové limity sú 52 hodín pre trasu A (The Shadow Warrior), 42 hodín pre trasu B (Last Ronin) a 32 hodín v prípade najkratšej trasy C (The Black Knight).

Podujatie 100MKMK je zaradené do 7.ročníka CS-1000 ( Česko-Slovenskej tisícovky) ako „žolíková“ akcia. Okrem toho je súčasťou 2. Ročníka Slovenskej Ultratrailovej Ligy. V bodovaní 3.ročníka CSUT (Česko-Slovenského pohára v ultratraili) si účastníci môžu uplatniť trasu A – The Shadow Warrior. V rámci povinnej výbavy je potrebné mať pri sebe nabitý a zapnutý mobilný telefón, zdroj svetla postačujúci pre pohyb v tme počas dvoch nocí, reflexné prvky, flašu alebo vodný vak s objemom minimálne 1 liter, vlastný pohár alebo hrnček.

V rámci sortimentu občerstvovacích staníc bude v ponuke voda, ionťák, cola, na niektorých občerstvovačkách aj káva/čaj, ovocie, sladké a slané pečivo a pod. Na hlavných občerstvovacích staniciach bude v ponuke aj teplé občerstvenie.
Aktuálne je na podujatie prihlásených 62 účastníkov, z toho 9 žien. 100MKMK je podujatie určené pre skúsených ultrabežcov a diaľkoplazov, počet účastníkov sa však z roka na rok zvyšuje. To isté platí v rámci štatistiky úspešného dokončenia. Na štartovej listine sú okrem domácich bežcov a diaľkoplazov aj mená účastníkov z Maďarska, Česka a Poľska.

100 Míľ Krajom Malých Karpát je členom Slovak Ultra Trail

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie