Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Ultra behy na festivale Hory a mesto 2016

Ultrabeh sa po roku opäť vracia na medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva HORY A MESTO, ktorý sa bude konať 6. - 10. apríla 2016 v bratislavskom Auparku. Pozývame Vás všetkých srdečne v sobotu 9. apríla o 20:30 h na tematickú sekciu BEH - Ultramaratóny.

V tento večer si budete môcť pozrieť krásne filmy s tematikou horského ultrabehu a v rámci bohatého programu zažiť prezentácie hostí, ktorých mnohí z vás určite poznajú. Veríme, že sa v sobotu večer na tomto festivalovom večere venovanom ultrabehu spoločne v čo najväčšom počte zídeme.

Prezentácie

Martin Urbaník: 12CH VYSOKÉ TATRY TRAIL

Nie čas a náročnosť, ale láska k horám a priateľstvo sú dôležité. Tomáš a Martin sa v posledný deň turistickej sezóny rozhodli spojiť 12 vysokohorských chát Vysokých Tatier jedným behom za jeden deň. Pozvánka na krátky film a rozprávanie o dôvodoch, prečo dvaja v mnohom úplne rozdielni ľudia nastúpili na spoločnú cestu.

Budeme hovoriť o šťastí a rizikách výpravy. O tom, čo nové môže ultra bežec objaviť na notoricky známych turistických trasách. Poskytnutie vlastnej skúsenosti a odpovede na otázku, čo je dôležitejšie pre úspech ultra bežca ak nie rýchlosť?

Gabriela Bajteková, Zuzana Alexanderčíková, Silvia Petrjánošová: ŽENY A ULTRA BEH

Ženy a ultra. Tri slovenské ultrabežkyne - Silvia, Zuzka a Gabika a ich rozprávanie o ceste k ultratrailu a jeho mieste v ich živote.

Belo Špišák, Roman Minarovič: BEHOM SA DÁ AJ POMÁHAŤ (CHARITATÍVNY BEH Z KOŠÍC DO PRAHY) Viete si predstaviť, že počas dvoch týždňov beháte každý deň 50 km, a to všetko robíte iba preto, aby ste si mohli napokon zabehnúť ešte maratón? Že sa vám to zdá prinajmenšom šialené? Dvaja takýto šialenci, výborný ultrabežec z Kysúc a priemerne behajúci ajťák z Košíc, vám prídu porozprávať, čo ich k tomuto počinu viedlo a ako sa im podarilo odbehnúť 700 km za 13 dní.

Roman Minarovič: OD TATIER K DUNAJU: AKO ZABEHNÚŤ ŠTAFETOVÝ BEH V KATEGÓRII „SÓLO“ Diaľkoplaz, dogtrekker, organizátor Kysuckej stovky, ale predovšetkým výborný ultrabežec o sólovom behu Od Tatier k Dunaju.

Roman sa diaľkovým pochodom venuje od roku 1990, od malička je ale všestranným športovcom. Maratóny a dlhšie vzdialenosti behá od roku 2008, ročne nabehá aj 4500 km. Od Tatier k Dunaju je štafetový beh z Jasnej v Nízkych Tatrách až do Bratislavy. Roman je prvým slovenským sólo bežcom, ktorý na štafetovom behu dlhom 345 km dobehol do cieľa. Podarilo sa mu to v roku 2015 v rekordnom čase 77:57:03. Na trase ho sprevádzali kamaráti z teamu „Bežím srdcom“, s ktorými spoločne behajú, aby pomáhali.

Filmy

KROGEROVA KANTÍNA V roku 2014 vyhral Kilian Jornet 100 míľový beh Hard Rock cez San Juan v Colorade. Cestou sa zastavil v Krogerovej kantíne - čo je záchranná a občerstvovacia stanica, vybudovaná v nadmorskej výške takmer 4000 metrov. Toto je príbeh o tejto stanici, o ľuďoch, vďaka ktorým stojí a o energii, ktorú možno nájsť iba na ultramaratóne Hard Rock 100.

MÍĽA ZA MÍĽOU Ultrabežci Krissy Moehl, Jeff Browning a Luke Nelson bežia 106 míľ cez novootvorený Patagonia Park v Chile, aby oslávili a vyzdvihli úsilie organizácie Conservacion Patagonica, ktorá sa snaží o ochranu tohto obrovského územia.

RÝCHLO A NAĽAHKO Film o bežcoch, ktorí sú vysoko motivovaní a posúvajú svoje limity v najextrémnejších horských podmienkach na svete. Skyrunning očami priekopníkov a hrdinov tohto športu, ako sú Marino Giacometti a Kilian Jornet. Šport, ktorý sa začal vášňou pár ľudí a za dve dekády sa rozvinul na svetovú disciplínu, ktorej sa venujú tisícky ľudí po celom svete.

Vstupenky

Vstupenky na sekciu Beh - ultramaratóny sa dajú zakúpiť buď v pokladniach CINEMA CITY v bratislavskom Auparku, alebo online na stránke www.cinemacity.sk. Informácie nájdete na stránke festivalu Hory a mesto.

Tešíme sa na stretnutie s vami.

Tím SLOVAK ULTRA TRAIL

Fotogaléria k článku

Najnovšie