Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa 4.ročník ultramaratónu Rýchlik Zoška - Bratislava

V sobotu 3.9. štartuje ultramaratón, štafetový beh a diaľkový pochod Rýchlik Zoška – Bratislava. Toto podujatie svojou dĺžkou aj profilom trate predstavuje ideálny beh pre skúsených ultrabežcov (v podobe tréningu na náročnejšie preteky), ale aj začiatočníkov.

Bežci a turisti štartujú o 9:00 od Zochovej chaty, cieľ podujatia sa nachádza v Bratislave – areál Zariadenia komunitnej rehabilitácie Gaudeamus (na Mokrohájskej ceste). Parametre trasy sú 50km/1500m. Priebeh trasy: Zochova chata → Čermák → Skalnatá → sedlo Javorina → Čmeľok → Pezinská Baba → Konské hlavy → Tri kamenné kopce → Somár → Kozí chrbát → Salaš → Svätý Jur-Neštich → Hrad Biely Kameň → Biely kríž → Bystrické → Svätý vrch → Klčovanice → Marianka → Sekyl → Kačín → Klanec → Červený most → Cieľ. Najvyššie položeným bodom trasy je Čmelok. 709 m.n.m.

Na trase budú tri občerstvovacie stanice: Pezinská Baba (K2), Svätý Jur a Marianka so širokou ponukou nápojov (voda, cola, ionťák), ovocia, slaného a sladkého občerstvenia. Okrem toho sa na trase budú nachádzať samokontroly – na heslá – na nasledujúcich miestach: Skalnatá (K1), Somár (K3), Červený most (K6).


Zariadenie komunitnej rehabilitácie Gaudeamus na Mokrohájskej ceste 3 poskytne účastníkom okrem cieľového zázemia športové masáže v cieli v cene štartovného, ručnú výrobu pamätných plakiet a cien pre víťazov v chránených dielňach, dekorovanie víťazov a účastníkov v cieli, catering pre účastníkov. Rýchlik zároveň ponúkne účastníkom možnosť dobrovoľne prispieť na chod na rozvoj tohto unikátneho sociálneho zariadenia výmenou za drobné upomienkové predmety, či pripojiť sa k dobrovoľníckym výzvam na sociálnych sieťach.

Úspešní účastníci dostanú za dokončenie preteku body udeľované ITRA (International Trail Running Association), ktoré sú zároveň kvalifikačnými bodmi pre podujatie Ultra Trail du Mont Blanc alebo tiež UTMB 2017 (3 nové body, 1 starý bod). Rýchlik Zoška – Bratislava 2016 je súčasťou 2. ročníka Slovenskej Ultratrailovej Ligy. Na podujatie je registrovaných vyše 200 účastníkov a 10 štafetových družstiev. Účastníkom prajeme veľa pekných zážitkov.

Rýchlik Zoška - Bratislava je členom Slovak Ultra Trail.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie