Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Manínska a Kostolecká tiesňava (autor fotografie: Ján Dadák)
Manínska a Kostolecká tiesňava (autor fotografie: Ján Dadák) Zatvoriť

Pozvánka 30. ročník Menďovho memoriálu

Horolezecký klub Manín v spolupráci s Veredasport s. r. o. pozývajú na 30. ročník Menďovho memoriálu, ktorý sa uskutoční 11. marca 2017. Menďov memoriál je podujatie vytrvalostno–orientačného charakteru, založené na počesť horolezca Vladimíra Špindora „Menďa“. Trať pretekov má 23 km s prevýšením 1600 m a ponúka možnosť spoznať prekrásne okolie Manínskej tiesňavy.

Menďov memoriál popri prebehnutí sa krásnym prostredím Súľovských vrchov zároveň predstavuje príležitosť zaspomínať si na horolezcov a milovníkov hôr, pre ktorých sa ich láska k horám stala osudnou a z horského prostredia sa nevrátili živí.

Vladimír Špindor „Menďo“ bol univerzálny lezec, ktorý si lásku k horám pestoval od svojich pätnástich rokov. Mal dvadsaťpäť rokov, kedy ho pri výstupe v Tatrách na Hrubô strhla lavína.

Miestom štartu a cieľa pretekov je reštaurácia pri chatovej osade v Považskej Teplej. Prezentácia účastníkov bude prebiehať od 8.30 do 9.30 hodine. Štart pretekov bude o 10.00 hodine. Po ukončení pretekov bude nasledovať vyhlásenie výsledkov, návšteva symbolického cintorína a tombola.

Viac informácii nájdete na stránke podujatia na tomto odkaze.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Autor fotografií: Ján Dadák

Fotogaléria k článku

Najnovšie