Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

foto Hory a mesto
foto Hory a mesto Zatvoriť

Pozvánka Horský beh na Hory a mesto 2017

V termíne 22.-26. marca sa v bratislavskom Auparku uskutoční 18. ročník medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto. Aj tento rok bude súčasťou špeciálna tematická sekcia Beh - Ultramaratón. Sekcia má svoje miesto v programe v sobotu 25. marca o 20.00 hod. v Cinema City v kinosále 3.

Súčasťou bloku bude prezentácia Pavla Paloncýho pod názvom DOBRODRUŽSTVO MENOM ULTRA. Témou budú dlhé preteky, ktorých trvanie sa počíta na dni. Stovky kilometrov behu na Spine Race, beh púšťou na Gobi Race, pyrenejské kopce a skaly. Čo majú tieto preteky spoločné a v čom sa líšia? Ako je možné absolvovať také dlhé trasy?

Pavel Paloncý sa od detstva venoval orientačnému behu, postupne presedlal na ultra vytrvalostné preteky - adventure racing a ultratrail. Je členom českého reprezentačného tímu v adventure racingu a skyrunningu. Za posledné roky absolvoval množstvo pretekov v najtvrdších podmienkach - v brazílskej aj čínskej džungli, veternej Patagónii, vo vysokej nadmorskej výške v Andách a v Tibete. Živí sa ako prekladateľ, publikuje fotografie a zápisky z ciest.

Súčasťou večera sú aj filmy s bežeckou tematikou:

Trail Dog (2016, Južná Afrika, r. African Attachment), krátky film o kráse a šťastí, ktoré sa dá nájsť v tej najjednoduchšej veci – v priateľstve.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Od Tatier k Dunaju (2016, Slovensko, r. Rastislav Hatiar) - film o 345 kilometrov dlhom štafetovom behu družstiev, ktorý sa niektorí bežci pokúsili zabehnúť sólo.

The Hard Way (2016, USA, r. Jeremy Lurgio) - príbeh Boba Hayesa, 89-ročného trailového bežca, ktorý dôsledne pracuje na tom, aby si udržal zameranie, dynamiku a vitalitu.

Mira (2016, Nepal, r. Lloyd Belcher) - inšpiratívny príbeh Mirinho života, ktorá sa napriek nepriazni osudu vypracovala na bežkyňu svetového formátu.

Najnovšie