Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

foto: archív Leteckej stovky
foto: archív Leteckej stovky Zatvoriť

Pozvánka 6. ročník Leteckej stovky 2017

Počas víkendu 18. - 19. marca 2017 sa uskutoční 6. ročník diaľkového pochodu a ultrabehu Letecká stovka. Trasa stovky má dĺžku 105 km s prevýšením 3750 m a vedie po pohoriach Strážovské vrchy a Považský Inovec. Letecká stovka sa koná súčasne s Leteckou 50-kou.

Miestom prezentácie účastníkov podujatia je telocvičňa TJ Sokol v Trenčíne, štartovať sa bude z parkoviska pred telocvičňou v sobotu 18. 3. o 6.00 h. Prezentácia účastníkov bude prebiehať od piatka 17. 3. 19.00 h do soboty 5.45 h. Časový limit na splnenie trasy je 24 hodín.

Trasa je oproti minulým ročníkom zmenená – začína po červenej značke z Trenčína, pokračuje cez Soblahov, chatu pod Ostrým vrchom, Mníchovu Lehotu a chatu pod Inovcom a Považský Inovec, ktorý predstavuje najvyšší bod trasy. Odtiaľ klesá po Bezovec a k horárni pod Kostolným vrchom. Pokračuje sa po modrej turistickej značke cez sedlo Holé brehy a Úhrad po Podhradie. Trasa ďalej vedie po žltej značke k Duchonke, kde sa opät napája na modrú turistickú značku a pokračuje cez Kulháň, Panskú Javorinu a Kálnicu do Beckova. Záver trasy vedie z Beckova po ľavostrannej hrádzi Váhu naspäť do Trenčína na miesto štartu.

Na trase Leteckej stovky sa budú nachádzať štyri kontrolné stanovištia – živé kontroly s občerstvením, a to na Inoveckej chate, Šport chate Bezovec, na Duchonke a v Kálnici.

Letecká stovka je súčasťou 3. ročníka Slovenskej Ultratrailovej Ligy, 4. ročníka CSUT (Česko-Slovenského pohára v Ultratraili na 100 km) a 8. ročníka Česko-Slovenskej Tisícovky.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Letecká stovka je členom Slovak Ultra Trail

Fotogaléria k článku

Najnovšie