Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vrchol
Vrchol Zatvoriť

Pozvánka Výšľap na Devínsku Kobylu 2017

Každoročne sa v septembri koná non-stop pochod/beh “Výšľap na Devínsku Kobylu”. Prichádza koniec leta, obdobie návratov z dovoleniek. A to je správny čas spríjemniť si víkend lokálne, blízko domova. Využiť rozbehnutý organizmus po letných prázdninách a predĺžiť si dobu strávenú v prírode. Podujatie má ďaleko od rôznych hromadných momentálne “in” mestských či cross behov alebo extrémnych podujatí. Taktiež nie je kvalifikáciou na akciu väčšieho významu. Jeho výhodou je rodinná atmosféra v priateľskom duchu.

Tento rok Výšľap vchádza do svojej druhej dekády. Po minulé ročníky sme sa tu každoročne stretli s obdivuhodnými osobnými výkonmi v podobe prekonania samého seba. Pre zaujímavosť uvádzam jeden mimoriadny výsledok: 23 kôl, 135 km, prevýšenie 7820 m.

Zakladateľom a každoročným organizátorom je ultra bežec Jozef Rajchl, známy rôznymi extrémnymi výkonmi. Za všetky spomeniem aspoň jeden, a to beh do Pekingu. Je to charizmatický, skromný človek, ochotný odpovedať na každú otázku.

Častokrát sa stretávame na trati so škôlkármi, ktorí za ten čas už vyrástli na školákov druhého stupňa základnej školy. Obdiv a potlesk žožínajú aj seniori v úctyhodnom veku, ktorý im pri ich vitalite a výkonoch nejeden účastník neverí. Človečinu cítiť aj na občerstvovaní. Profesionálny doping je štandardom, ale popri ňom nie sú raritou domáce sušienky, koláče, polievka či guláš. Nezabudnuteľná bola chutná torta, ktorú pri desiatom výročí doniesla jedna zo stálych účastničiek.

Ďalším zaujímavým ľudským aspektom - činiteľom je traťová kontrola na vrchole s množstvom pečiatok a ochotou orážať ich celých 24 hodín za každého počasia. Pán “pečiatka” – Jozef Karovič je predsedom KST TJ SPARTAK BEZ Bratislava.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Trasa

Nám J. Kostru oproti OD TERNO (155 m n. m.) – ul. P. Horova po chodníku podľa značiek na asfalte – vodáreň – rázcestie zelená/červená turistická značka – Devínska Kobyla (495 m n. m.) – rázcestie zelená/červená turistická značka – vodáreň – ul. P. Horova – Nám J. Kostru

Trasa bude dobre a viditeľne označená a v noci budú v lesnom teréne na križovatkách červené blikačky, respektíve reflexné prvky.

Základné propozície

24-hodinový pochod
piatok 8. 9. 2017 od 18.30 h (registrácia od 18.00 h).

12-hodinový pochod
sobota 9. 9. 2017 od 6.30 h (registrácia od 6.00 h).

Parametre trasy
Jedno kolo má prevýšenie 340 m a vzdialenosť 6 km.

Víťazom je účastník s najväčším počtom absolvovaných kôl v 24- a 12-hodinovej disciplíne (v prípade rovnakého počtu kôl rozhoduje kratší celkový čas), taktiež sa súťaží o najrýchlejšie kolo.

Štart a cieľ je individuálny podľa príchodu a registrácie (na mieste). Každý účastník zdolá ľubovoľnú vzdialenosť, ľubovoľnou rýchlosťou a technikou: chôdza, nordic-walking, dog-trekking, beh, podľa svojich fyzických, psychických možností. Bicykle nie sú povolené.

Hlavné vyhodnotenie do 19.00 h v sobotu 9. 9. 2017.

Kategórie

Muži, Muži 50+
Ženy, Ženy 50+
Mládež 15 - 18, Deti do 15, deti MŠ
Dog-trekking
najmladší, najstarší

Podrobnejšie informácie nájdete na webe podujatia.

Odkazy

Stránka organizátora
www.vyslap.sk
www.xtremerun.com

Zaujímavé odkazy Kalendár akcií TJ SPARTAK BEZ
Program turistických aktivít AŠK INTER
Výšľap na Devínsku Kobylu 2011
Výšľap na Devínsku Kobylu 2013

Fotogaléria k článku

Najnovšie