Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Speedgoat 2 od Hoka One One

Značka Hoka One One predstavila v tejto sezóne zaujímavú novinku. Speedgoat 2,  vylepšený nástupca známeho modelu Speedgoat. Pri modeli Hoka One One Speedgoat 2 došlo k výrazným zmenám vo väčšine kľúčových oblastí v porovnaní s pôvodným modelom Speedgoat. V článku vám priblížime, čím je táto topánka špecifická.

Vylepšenia platformy, zvršku a celkového fitu topánky ponúkajú najlepšie odpruženú trailovú topánku od tejto značky. Zákazník s užším alebo priemerne širokým chodidlom, ktorý preferuje maximálne odpruženie, bude pravdepodobne so Speedgoat 2 veľmi spokojný. Zákazník so širším chodidlom bude aj napriek rozšírenej prednej časti zrejme požadovať stále trošku viac priestoru. V prípade, že vám dobre sedia a vyhovuje vám hrúbka podrážky, potom s modelom Hoka Speedgoat 2 zvládnete akýkoľvek náročne dlhý terén.

Špecifikácie:

  • Váha: 232g  (US women’s 7.0); 278g  (US men’s 9.0)
  • Drop: 4.5mm (32mm päta, 27.5mm vpredu)
  • Zvršok: 3D Puff Print s klietkovou konštrukciou v strede chodidla s výbornou oporou
  • Tlmenie: standard EVA (na pocit trošku pevnejšie v porovnaní s tradičným mäkším Hoka EVA tlmením) 
  • Rockplate: žiadna (ale ani nie je potrebná kvôli prítomnosti hrubej gumenej podrážky)
  • Podrážka: Vibram Megagrip (asi 6mm, veľmi dobre priľnavé odolné lamely)

Čím vyniká HOKA One One Speedgoat 2?

Speedgoat 2 vyniká maximálnym pomerom pruženia k veľmi rozumnej a nízkej váhe oproti konkurenčným modelom. Speedgoat 2 naďalej používa výbornú Vibram Megagrip podrážku. Na podrážke dvojky sa nachádza viac vylepšených lamiel, ktoré sú navyše hlbšie. Neodporúčame s touto topánkou tráviť veľa času na spevnených povrchoch. Táto podrážka je veľmi dobrá hlavne na technicky náročný horský terén. Predpokladáme, že do určitej miery samozrejme zvládne aj iné druhy terénu. Aj zvršok u tejto topánky zaznamenal vylepšenia. Teraz obsahuje kvalitnejšie materiály, hlavne "mesh", ktorý je dostatočne priedušný a nenasakuje a nezadržiava vlhkosť ako konkurenčné modely.

Tieto topánky si môžete objednať na www.sportrysy.sk/hoka-one-one-m-speedgoat-2-citrus-dresden-blue

-Sportrysy team-

Fotogaléria k článku

Najnovšie