Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Reportáž Vyhodnotenie Slovenskej Ultratrailovej ligy 2017

V piatok 1. decembra 2017 sa v bratislavskej Rači uskutočnilo vyhlásenie výsledkov Slovenskej Ultratrailovej Ligy 2017, ako aj zhodnotenie celej tohtoročnej sezóny. Okrem organizátorov a pretekárov samozrejme nemohli chýbať dobrovoľníci, ktorí tiež majú svoju cenu Dobrovoľník roka. Ako to všetko dopadlo, si môžete prečítať v nasledujúcej reportáži.

Úvodná časť večera patrila prezentácii Rada Haracha, člena Rady o. z. Slovak Ultra Trail, ktoré ligu organizuje. Tretí ročník Slovenskej Ultratrailovej Ligy sa konal od marca do októbra 2017 a jeho súčasťou bolo 13 podujatí. Rado predstavil všetky podujatia, ktoré do ligy patria, vrátane tohtoročných výsledkov, a pozval na pódium organizátorov. Následne vyhlásil víťazov Slovenskej Ultratrailovej Ligy (SUL) 2017. Body do SUL získalo spolu 894 účastníkov (760 mužov a 134 žien).

Na prvých priečkach sa umiestnili:

Muži:

  1. miesto: Patrik Hrotek (SVK): 6818 b (13 podujatí)
  2. miesto: Peter Mazán (SVK): 5167 b (12 podujatí)
  3. miesto: Ján Gubáň (SVK): 4884,3 b (10 podujatí)

Ženy:

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

  1. miesto: Gabriela Ambrušová (SVK): 2635 b (5 podujatí)
  2. miesto: Veronika Hudecová (SVK): 2393 b (5 podujatí)
  3. miesto: Lucia Dobrucká (SVK): 2072,5 b (3 podujatia)

Kompletné výsledky sa dajú pozrieť tu.

Žiadne z podujatí SUL by sa nemohlo konať bez zástupu šikovných a ochotných dobrovoľníkov. Preto sa aspoň ako symbolické ocenenie každoročne vyhlasuje Dobrovoľník roka. Tento rok si ju vyslúžil Adam Lackovič, ktorý pomáhal na neuveriteľných 8 podujatiach z 13.

Záver večera patril tombole, v ktorej sa vyhrávali vecné ceny aj štartovné na budúcoročné akcie, a potom nasledovala voľná diskusia a zábava.

Autori fotografií: Adam Lisý, Rado Harach

Fotogaléria k článku

Najnovšie