Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Koncoročné vyhodnotenie SUT roka, foto Adam Lisý
Koncoročné vyhodnotenie SUT roka, foto Adam Lisý Zatvoriť

Reportáž Vyhodnotenie roka v Slovak Ultra Trail

V sobotu 1.12. sa v Bratislave uskutočnilo koncoročné stretnutie občianskeho združenia SLOVAK ULTRA TRAIL (SUT). Hlavným bodom programu bolo zhodnotenie sezóny 2018 a slávnostné vyhlásenie víťazov a výsledkov 4. ročníka Slovenskej Ultratrailovej Ligy 2018.

Slovenská Ultratrailová Liga je celoročná bodovacia súťaž pre účastníkov slovenských ultratrailov. Novinkou bolo zvýšenie ďalšie bodového zisku zohľadňujúceho umiestnenie a oficiálne zaradenie novej súťaže, v ktorej sa počítajú úspešne dokončené podujatia vrátane ich obtiažnosti (ITRA klasifikácia).

V roku 2018 do ligy patrili tieto podujatia: Kysucká stovka, Letecká stovka, Lazová stovka, KBK 53, Nízkotatranská stíhačka, Ultra Fatra, Východniarska stovka, 100 Míľ Krajom Malých Karpát (3 trasy), Rýchlik Zoška - Bratislava, Ponitrianska stovka, Javornícka stovka a Malokarpatská Vertikála. Tento rok sa na prvých priečkach ligy umiestnili výlučne slovenskí pretekári.

V kategórii žien zvíťazili:

  1. Soňa Kopčoková, 4721 b,
  2. Lucia Dobrucká, 2616 b,
  3. Marta Hancková, 2436 b.

V kategórii mužov zvíťazili:

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

  1. Peter Gemeran, 4680 b,
  2. Jaroslav Kováč, 4621 b,
  3. Martin Kerekeš, 4615,7 b.

V rebríčku úspešne dokončených podujatí sa víťazom stal Jaro Kováč, ktorý absolvoval 9 akcií ligy a zvíťazil so 45 bodmi. Za ním sa so 40-bodovým ziskom priečke umiestnili zhodne Tomáš Dovala, Stano Januška a Peter Mazán.

Tento rok dokončili aspoň jedno podujatie ligy 918 bežci a diaľkoplazi.

Ako každý rok bol, opäť sme vyhlásili Dobrovoľníka roka. Tentokrát sa dobrovoľníčkou roka stala Janka Miškolczyová, ktorá pomáhala na siedmich podujatiach. Dobrovoľníkom patrí veľká vďaka, pretože bez ich pomoci by sa nedalo zorganizovať ani jedno z podujatí.

Najväčšou tohtoročnou novinkou je zostavenie SLOVAK ULTRA TRAIL TEAMU, ktorý SUT reprezentuje na zahraničných podujatiach. Patrí doň Vanda Jenejová, Denisa Kušnierová, Lucia Dobrucká, Zuzana Kamendy, Marián Kamendy, Gabriela Plačková, Martin Plačko, Martin Halász, Erik Hübner, Marián Priadka a Vendo Bugáň.

Fotogaléria k článku

Najnovšie