Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fenix HL26R – nabíjacia čelovka pre bežcov

Diskusná téma K článku: Fenix HL26R – nabíjacia čelovka pre bežcov

Čelovky Fenix, ktoré sme doposiaľ testovali, budili dojem nerozbitnosti, lebo robustnosť mala prednosť pred gramami navyše. Preto telo čelovky bolo kovové a dizajnovo vybočovalo z radu bežného outdoorového vzhľadu. Tento raz sa mi však do ruky dostal model HL26R, ktorý má plastové telo, je ľahký a dizajnovo viac zapadá do outdooru. Jeho hlavným zameraním je horský beh, čo ho však nediskvalifikuje ani z iných použití.

Rc1

tomXX samozrejme ze ta celovka )ci ine zariadenie) zvycajne odpoji este pred uplnym vybitim. avsak ak to nedas hned v lete do par dni a v zime do par hodin nabijat tak baterka ide dolu vodou. to ti potrdi kazdy kto s tymi baterkami robi. urcite aj v tom shope kde to kupujes. stare dobre nimhcka mohli byt vybite aj pol roka a spamatali sa z toho. ja som takto raz vymlatil baterku v tablete (znackovom) za tri mesiace od novoty. skratka som ju par krat nechal vybitu v aute v zime a bolo po nej. je to bezna vec pri tychto novych typoch akumulatorov a upozornuju na to aj vyrobcovia, nie je to ziadne tajomstvo. vo vseobecnosti by sa nemalo vybijat pod 35% kapacity a nabijat nad 90%. problem je ze v outdoorovych veciach sa to niekomu obcas a niekomu castejsie stava. casto pridem s vybitou celovkou a zabudnem ju v batohu ci skrini aj dlhsi cas. to plati aj o fotakoch atd

TomXX

rc1: myslím že žiaden výrobca si nedovolí NEpoužiť ochranný obvod pre Li-xx akumulátory, ktorý zahŕňa nabíjanie (ochranu pred prebitím a hlbokým vybitím), nadprúdovú ochranu, meranie teploty článku... atď. Cut-out napätie býva väčšinou 3.25V, čo je úplne bežné a bezpečné. No a tiež sa používa buck-boost topológia zdroja spolu so zdrojom konštantného prúdu pre LED. PS: ak vie ten akumulátor vymeniť výrobca, vie ho vymeniť aj bežne zručný človek, podľa ifixit alebo youtube. ND budú určite tiež dostupné. Ale palec hore za štandardizáciu - Micro-USB.

Lubo

Maš pravdu, štandardizovaný akumulátor, aký sa používa v čelovkách HL60R alebo HP25R, je praktickejší z tohto pohľadu. Zas to však obmedzuje tvarové riešenie a tiež pridáva hmotnosť (len samotný akumulátor 18650 váži 47g, čo je viac ako polovica hmotnosti celej tejto čelovky). Je to niečo za niečo.

Rc1

Skoda ze sa neda vymenit ten akumulator. s fenixom mam zatial len dobre skusenosti. lebo podla mojich skusenosti sa daju tieto moderne akumulatory znicit aj skor ako za tie dva roky. staci ak sa par krat vybije na dno a dlhsiu dobu sa nedobije a navyse ak je pritom aj pod nulou akumulator sa dokaze znicit aj za par mesiacov. a to pri outdoorovych aktivitach nebyva az taky problem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma