Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Diaľkový pochod Dorota 2020

Diskusná téma K článku: Diaľkový pochod Dorota 2020

Keď som koncom minulého roka v tombole vyhrala danajský dar, štartovné na Lazovú stovku, bolo mi jasné, že treba natrénovať nejaké viackilometrové túry. Tak sa už druhýkrát tento rok dohadujem so skúseným diaľkoplazom Mirom na diaľkovom pochode v Malých Karpatoch. Trasa pochodu s názvom Dorota má 43 km a vedie po hrebeni a oboch stranách Malých Karpát medzi Bratislavou, Svätým Jurom a Borinkou.

Elena Šeligová

adushka, až deti vyrastú si na Malé Karpaty budeš s veľkou láskou spomínať .... :) :) :)

Sona

Hory mozno nie, ale prijemne kopce :)

Adushka

Dali ste si do tela.. ale mňa by toto nebavilo. Som presne z tých, pre ktorých Karpaty nie sú hory. A to v nich teraz kvôli deťom trávim veľa času. Ale aby som sa šla dobrovoľne ničiť 43 km takýmito terénmi.. no neviem. Vlastne áno, šla by som to, ale na bicykli, vtedy sú Karpaty ok. Alebo na tie motanice za keškami s deťmi. Inak nie.

Peter61
Miro, -)
ja nepochybujem, že na týchto "nižších" pohoriach sa dajú tiež urobiť pekné túry, keď aj "nabehne" 1 000 a viac metrov prevýšenia. Akurát že je to menšia záťaž, ako keď niekto dáva 1000 m stúpania v kuse a podobne aj zostup.
To zo zažil v Tatroch, keď boli ľudia rozchodení zo stretka kdesi v Alpách (Knittelfeld ?). Až sa divili, kde im za týždeń "zmizla kondička". -)
Miroslav Svitek

OK Peter61, máš pravdu. Je to skoro o 300 m viacej. Ja som to vlastne napísal pre tých, čo hania naše MK, vraj čo to je za pohorie a ono aj s najvyšším kopcom pohoria, čo je skoro o 2 000 m nižší, než najvyšší vo VT sa dá spraviť krásna túra s perfektnými výhľadmi a veľkým prevýšením. Proste máme krásny pohoria a všetky majú svoje čaro.

Peter61

Miro ,
a čo tak Ždiar ( bus) - Jahňací štít ?

TomXX

Ja sa na TT100 chystám už asi 5 rokov :)

Sona

Ano, severnejsia cast MK je asi o nieco atraktivnejsia. Ked prides hladat tie pekne miesta, ozvi sa, nejake poznam.

K tomu Klincu, pointa je, ak tomu dobre rozumiem, ze majitel chaty nepredlzil prenajom prevadzkovatelovi bufetu.
Tu su nejake info:
facebook.com/…/?hc_location=u…

a este:
facebook.com/…/?hc_location=u…

Diky. Ja tiez koketujem s myslienkou vyskusat "aspon" TT 100, ale tiez to ma 92 km :) V casoch lepsej kondicky som tam skoncila na Bukovej...

Dzakomoo

táto oblasť MK nad Bratislavou mi bola donedávna úplne neznáma. tak 3 týždne pred tebou sme sa vybrali na prechod zo Svätého Jura cez Biely kríž, hrebeňom smer Kamzík až na hlavnú stanicu. čiže identická trasa ako ste šli od Bieleho Kameňa, nám to dokopy vyšlo 22 km. ešte sme stihli aj Včelín s výbornou fazuľovicou. je veľká škoda, že skončil. ktovie, čo za tým je..
celkovo ale túto oblasť MK hodnotím ako menej atraktívnu, priveľa asfaltu na môj vkus a takmer žiadne výhľady. severnejšie je to zaujímavejšie :) určite tu ale ešte prídem hľadať pekné miesta, napr. mrzí ma, že sme neodbehli k Jurskému jazeru.
ináč páči sa mi tvoj prístup, že si začala trénovať kratšie diaľkové pochody, no priznala si, že nakoniec "vyhranú" Lazovku nedáš. nie je to vôbec hanba, ale úsudok zrelého človeka. tiež špekulujem nad TT 100, ale vždy dospejem k tomu, že by som došiel max. niekde medzi Sološnicu a Bukovú :)

Peter61

Miro: dostal jste mně, cizinče.
Vyraziť na Slavkovský od TEŽ z V.Slavkova alebo z PP by bolo nasilu.
Ale keby si uznal dopravu busom, dalo by sa aj "normálnu túru"... .
Veď nie si štrekár :-)

Miroslav Svitek

Peter61
Ja sa bavím o normálnej turistike a Ty si ponúkol horolezectvo. Je síce pravda, že podľa Inkvizičnej komisie KST od nadmorskej výšky 1 499 m nesmieme bez absolvovania základov VHT chodiť po horách, ale my normálny turisti môžeme po TZT chodiť aj vyššie. Len im to nik nesmie povedať. Takže opakujem, na normálnej túre od električky vo V.T. také prevýšenie neurobíš.

Sona

Aha, nepostrehla som Janku potme v tom hluciku :) uz som bola unavena :)

Miroslav Svitek

Soňa, kontrolu sme predsa v cieli stihli. Len ich už vyhodili z krčmy a tak nám Janka sľúbila diplomy na Tesláckom červeno-modrom okruhu. Ja som s nimi predsa šiel na trolejbus. A deň to bol naozaj krásny a mňa ešte potešilo, že Lokus v mojom tablete sa zhodol s Tvojimi super hodinkami. Také prevýšenie, aké sme spravili, by som asi ani vo V.T. na túre nespravil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma